dinsdag 11 juni 2013

Camperreis Canada USA Rocky Mountains!!!

In het komende jaar 2013 gaan we een camperreis maken via het noorden van Amerika en het oosten, zuiden en westen van Canada. De reis start in Toronto Ontario Canada en eindigt in Calgary Alberta Canada. We zijn op dit moment druk doende de reis te plannen en alle tussenpunten te gaan bepalen, een aantal zijn natuurlijk al bekend zoals de NiagaraFalls dit schitterende schouwspel van miljoenen kubieke meters vallend water willen we uiteraard niet missen.
Het kleine bootje wat je ziet is the maid of the mist een must zegt men voor de ultieme ervaring, we zullen het wel zien!!! JOHO
De reis is een feit en we hebben er zin in nu nog even de sneeuwduinen laten smelten en dan tuftuf langs alle 49 waypoints die we inmiddels hebben gecreëerd in de Garmin.
Nog een paar weken en dan weten we wat voor een camper we exact krijgen en kan de pret beginnen. De route is gereed en we hebben er 2 gemaakt 1tje inclusief Vancouver en Island en de andere zonder.
Route 1 dus zo :
 En route 2 als volgt
Het verschil is slechts 1750 KM dus zich geen onoverkombaar iets maar alles zal afhangen van wat we onderweg beleven. De 20e mei is het vertrek naar Amsterdam om de volgende dag op tijd te vertrekken naar Toronto Canada.
Zo de koffers zijn gepakt en we weten inmiddels in welk hotel we gaan (moeten) verblijven in Toronto, je mag namelijk altijd pas een dag later de camper ophalen en vertrekken. De dag gaan we gebruiken om de highlights van de stad te ontdekken.
Woensdag 22 mei:
Zo we zijn aangekomen en de vlucht was helaas bijna 8 uur terwijl men uitging van 6 uurtjes. No problem zullen we maar zeggen we zijn in ieder geval veilig over de grote plas heengekomen. We waren tegen een uur of 2 in het (luxe) hotel en na wat opfrissen hebben we de reis naar het centrum aanvaardt met het openbaar vervoer want de taxi was duur en dat was nadien begrijpelijk met 1 uur reistijd!! Allemaal skycrabbers en uiteraard de imposante CN tower, gezellige kroegjes en al wat zo'n stad verder te bieden heeft wij hadden echter de pijp uit en zijn net toen het begon te regenen teruggegaan naar het hotel. (wel 27 graden dus lekker warm}. We hadden al even contact gehad met de camperleverancier en moesten nog een partij formulieren doornemen om het ophalen ervan (straks) te bespoedigen.
Eens afwachten hoe dat allemaal gaat straks om 10.30 worden we gehaald, jaja we zijn weer erg vroeg wakker het is maar 6 uur verschil maar de biologische wekker reageert heftig.
Laterzz meer de groetjes.
Donderdag 23 mei:
De camper gehaald gisteren en alles was naar verwachting een mooi groot splinternieuwe camper met 740 Km op de klok. Alles is even snel uitgelegd en we gaan na een uur op pad naar de Niagara Falls hetgeen een erg mooi schouwspel bleek van die vele M3 water die aldaar naar benden kletteren en uiteraard op een toeristische plek als deze zeer druk en voor alles een forse dollartik.

Het weer was prima zo rond de 30 graden en we hebben er even prettig kunnen rondsnuffelen, we hadden alleen wat oponthoud bij de grens die we bereikten via de rainbowbridge naar de plaats Buffalo. De douane van de USA is streng en het was dus wachten en wachten tot we verder konden, na een uurtje mochten we erdoor. We hebben nog even een casino bezocht in de avond omdat die vlak bij onze overnachtingsplaats zat. Vanmorgen vroeg wakker en maar snel weer pad naar Detroit alwaar we de Detroit Pawn Stars shop  wilden bezoeken je weet wel van de TV. Toen we binnen kwamen in de shop aan de 8 mile road liepen we gelijk de ouwe Less en zoon Seth tegen het lijf en moest er uiteraard even een foto
 gemaakt worden en werden de handjes even geschud, de 2 meter plus bewakers waren er ook net als in de film. Naderhand in de stromende regen verder in de richting van Indianapolis waarover laterzzz meer.

The MobileHome
Voor de liefhebbers hebben we even een filmpje gemaakt van onze woning de komende weken. De camper is nagelnieuw en had net 740 KM gelopen toen we hem gekregen hebben en hij is werkelijk van alle gemakken voorzien.
Airco, verwarming en ventilatiesysteem een flatscreen 82cm met een prima ontvangst van vele zenders, een dubbel batterijpack zodat je ook lang zonder stroom de diverse attributen kunt gebruiken een volwaardige wc en douche met voldoende heet water wat wordt verwarmd door een LPG heater. Een generator is ook aan boord voor als het even allemaal te kort schiet en uiteraard een koelkast met vriesvak voor the beers. Verder een prima muziekinstallatie alwaar we ook dvd’s op zouden kunnen kijken maar dat we we sowiezo al niet,  dus so what. Een gasfornuis en een leuke keuken man o man het kan niet op. We hebben in de camper die al erg groot is 3 slideouts zitten 1 voor de lounge van de huiskamer, 1 voor de kastenpartij naast het bed en 1 voor het achterste bed zelf dit is tevens het grootste bed dus handig.
The engine is een 6.8 liter 10 cilinder met > 300 horsepower (mag ook wel met een drooggewicht van 6.5 ton) inderdaad ja en die lust ook wel wat vandaar dat er ook een 200 liter brandstoftank aanwezig is.(het is even wennen bij de pomp!!)

Geniet maar even van het filmpje hopelijk werkt het!!!!!

Vrijdag 24 mei
Vandaag de rit van Toledo naar de Indiana Speedway racetrack alwaar dit weekend de Indy 500 wordt verreden en we gaan niet naar de race zelf die is immers pas op de zondag (en forse entreeprijzen) maar gewoon om er even te zijn er de sfeer te proeven. De sfeer die was er zeker het was zeer druk met een hoeveelheid aan mobilehomes die we nog nooit bij elkaar hebben gezien.veel mensen op de been en overal standjes met vreterij en uiteraard the booze. 

We hebben genoten van alle actie aldaar en gezegd moet worden dat we aan 1 nacht hier ook wel genoeg hebben het moet wel leuk blijven, een hoop kabaal van feestende lui en dan de generatoren die overal staan te brullen het doet ons allemaal even te veel denken aan de tijd dat we nog de motorraces afreisden!! Opvallend was de grote hoeveelheid politie die er op de ben was in de mainstreet waar bands optraden werden een generator gestart aan weerszijden van de straat met 4 halogeenpitten die de hele scene in de schijnwerpers hielden opdat de sterke arm op tijd kan ingrijpen. We hebben trouwens geen incidenten mee gemaakt alhier.

Zaterdag 25 mei
Today was the plan to go to Chicago and we did but was so so busy dat we niet veel plezier beleefden aan het rijden met een camper van bijna 10 meter door de stad. Onder de snelwegen door die je wel kent van Hillstreet blues etc. steeds weer denken is het wel hoog genoeg en maar hopen dat de airco op het dak blijft staan nee dat was iets anders als wat we ons er van voorgesteld hadden. Na een bezoek aan de Navy pier zijn en een uur zoeken naar een camping die we in de gps hadden maar niet konden vinden doordat in de tunnels en onder de bridges de ontvangst steeds weg viel en we dus verkeerd reden zijn we maar de Al Capone stad weer uitgereden. Op naar de rust van de wijde landerijen off the Interstates en lekker relaxed toeren en op zoek naar een National Park waar we even een dagje bij willen komen, dit werd trouwens een statepark  die ook weer vrij druk is i.v.m het feit dat het memorialday is dit weekend.
We are satteld now dus even alles op een lager pitje, morgen verder naar La Crosse.

zondag 26 mei  
Vanmorgen vroeg wakker en een wandeling gemaakt over de camping van het Chain O Lake park, er waren er meer zo vroeg die waren al aan het vissen in het meer.

Op tijd vertrokken na het legen van de afvalwatertanks en het vullen van de watertank, ja je sleept wat mee.

We gaan onderweg naar La Crosse en willen zoveel mogelijk niet interstate rijden want het is daar stervensdruk en je ziet alleen de highway, niet leuk dus. We vertrekken met een lekker zonnetje en gaan de vlakke states verlaten en omruilen voor de meer bergachtige gebieden een stuk mooier landschap dus. Onderweg zien we steeds meer dieren als dassen, wasbeertjes (helaas liggen er hiervan vele dood langs de weg) en eekhoorns en herten die zijn er ook een hoop. We hadden er al bijna 1tje voor de camper en bepaald geen kleintje. Des te hoger we komen des te slechter wordt het weer en het begint te regenen, jammer voor de vele motorrijders die we tegen komen en alweer een hoop zonder de helm, ongeloofelijk. We rijden ineens door een plaatsje waar de zogenaamde Amish wonen, dit zijn mensen die van alle geneugten die deze tijd ons biedt niets willen weten en gewoon nog in een oertijd leven, ze hadden trouwens wel kleren aan. Ze bewegen zich voort met paard en koets en daar zijn ook de verkeersborden op gericht, we wilden er een paar fotograferen maar daar was meneer niet van gediend. 

Het is memorialday en overal zijn er feesten en is het dus druk in de plaatsjes. We komen in de middag aan in La Crosse alwaar de Mississipie rivier dwars doorheenloopt, de waterstand is erg hoog en we hebben moeite een campeerplek te vinden, fludding fludding de helft staat onder water.

Morgen gaan we door naar Siouxfalls en daar beginnen de interresante National Parks waar we en anualpass voor hebben gekocht. Latersss  

Maandag 27 mei
Vroeg waker vanmorgen dus ook maar vroeg vertrokken voor de reis naar Sioux Falls, de plaatsnaam zegt het al de falls die zijn ontstaan uit de omlegging van de rivier The Big Sioux met smeltwater van de gletsjers. 

Vandaag even wel een interstate omdat het verschil in tijd veel te groot was, toen we de IS90 opreden zei de mevrouw MIO rijdt 465 km,  a long road dus.  Tijdens de voorbereiding zag ik op het web een filmpje staan van een nieuwszender dat er eentje in de falls was verdronken en nu we het geweld hebben gezien begrijpen we dat dit heel wel mogelijk is, het is een kolkende massa van water. We pakken gelijk bij de falls de RV campeerplaats met een waterconnection en stroom dus alles even weer bijladen. We doen het verder kalm aan vandaag, we hadden een lange reis met veel regen onderweg dat is ook wat steeds in het nieuws is veel regen en overstromingen de landerijen lijken wel meren.  Nu is het droog en een lekker temperatuurtje. We staan vlak bij een memorial pub met een bord buiten “welkom veterans”dus zijn ook wij welkom!!!!

Dinsdag 28 mei,
Vroeg oppad het hoort er inmiddels bij, why sleep your vacation away!! Er was veel regen voorspeld maar het bleef droog vannacht, we spraken nog even met iemand in de wallmart en die vertelde dat 2 dagen gelden er 10 inch water was gevallen in een korte tijd en dat de auto’s door de mainstreet dreven. (25 cm ja). We draaien op tijd weer de IS 90 op alternatieve routes lukt niet i.v.m het tijdsverschil, mevrouw MIO zegt weer rijdt 480 KM, hmmm. Een van de 1e plaatsen die we aandoen is Mitchell, de stad van de mais. Hier heeft men al in 1892 een trekpleister gemaakt om het stadje in de picture te zetten het was een mooi bouwerk van mais wat elk jaar een ander thema krijgt die er door kunstenaars op wordt getekend en vervolgens met maiskolven wordt bekleed in allerlei kleuren.

Onder weg weer wat regen maar toen we de Misouri over waren veranderde alles, het landschap werd van vlak getransfomeerd in hills en koeln en er was weer zon en een blue sky.
We maken een tussenstopbij de Pioneer Autoshop alwaar de American Pickers al een en slaatje sloegen (discovery) er staan talloze oude autos en motoren zo ook de Harley van Mister Presley en de auto van de Dukes off Hazard.

Langs de hiway lagen her en der nog wat hagels van de onweer van de nacht ervoor, raar weer hoor, we lazen van sneeuw in new York???
Op naar het Badlands National park alwaar het genieten is van overweldigende rotspartijen en fossielen die tentoongesteld worden.
De 1e buffalo was een feit en we kregen en weer een uurtje bij omdat we weer een tijdzone passeerden, na nog even in Wall te hebben gekeken bij de mega Drugstore aldaar staan we nu lekker rustig between the mountains. Salute!!Woensdag 29 mei.
We starten de dag met een lekker zonnetje en het is aangenaam warm al vroeg in de ochtend. Vandaag staan een aantal zaken op het programma en de 1e wordt Mount Rushmore de rit erheen is al een plaatje op zich, we rijden door een schitterende omgeving. Bij het monument in de buurt komend zie je al van verre de in graniet uigehouwen hoofden van de 4 presidenten het is een imposant gezicht en ze zijn erg groot.

Nadien willen we het andere monument bezoeken waar nog steeds aan gewerkt wordt he is nog steeds niet af, The CrazyHorse Memorial. Het is iets minder groots dan the 4 maar goed we hebben het even aanschouwd zullen we maar zeggen. (hij krijgt net een nosejob!)

Het Custer Statepark gaan we ook bezoeken er zijn vele buffels 

te zien, verschillende hertachtigen en prairihonden, een soort reuzenmarmotten die steeds rechtop vlak bij hun zandholen zitten.

Als we de meeste dieren en de schitterende route door het park wel gezien hebben vertrekken we naar Sturgis het is (nog) mooi weer en we kiezen ervoor om een route te gaan rijden door de bossen i.p.v de interstate, deze was erg mooi en vooral rustig. Totdat we ergens in de buurt van Sturgis in een onweersbui terecht kwamen met hagel en windstoten een mooi gezicht vooral de forse inslagen de snelheid moest eruit en wegen werden rivieren!! Het is helaas niet weer droog geworden en Sturgis hebben we dus nog niet kunnen verkennen, wellicht morgenochtend.

Donderdag 30 mei.
Vanmorgen erg vroeg op we waren vroeg gaan slapen omdat naar buiten geen optie was en dus vroeg er weer uit om te zien wat deze ochtend brengt, juist ja REGEN. We besluiten om dan maar door te reizen en Sturgis te laten voor wat het is, we gaan nog wel even door naar Deadwood om dat plaatsje even te bekijken. Er was echter nog steeds regen en volgens de weerberichten op de TV (best handig in de camper) blijft dat vandaag ook zo. 

Er zijn waarschuwingen voor overstromingen en die waren er gisteren ook in Rapid City (waren we net vertrokken) dat waren dus de plensbuien die wij in de Blackhills hadden.
Rijden dus, op het moment dat we Wyoming inrijden regent het nog steeds en als we de Tourist info bezoeken om tips te krijgen voor de omgeving begint het te stormen en nog meer te hozen. We gaan echer voldaan weer uit de stand en verrekken naar Devils Tower, een ronde pukkel in het landschap met een rijke historie out off the Indians time. 

Het is een groene rots die ook driftig wordt beklommen door Wallklimbers alleen vandaag even niet, storm en regen. We zijn nu onderweg naar Cody (Buffalo Bill geboorteplaats) en dit ligt al vlak bij het YellowstoneNationalPark. Hier is vandaag nog 4 inches sneeuw gevallen en er zijn bepaalde wegen afgesloten lazen we op een infobord. We shall See!!! De kachel is er bij
Onderweg naar de Yellowstone rijden we over The Big Horn en bovenop krijgen we even de schrik met die camper van 6.5 ton, er ligt me daar een pak sneeuw en het waait dus overal sneeuwduinen, manoman winter in de zomer????Gelukkig was het na een 1/2 uurtje weer een stuk minder en nu we beneden staan op de camping al helemaal, ja en we hadden het al wel gelezen maar toch kijk je er raar van op als je er dan ineens inzit.

Morgen naar Yellowstone National Park

Vrijdag, zaterdag en zondag 31mei 1 en 2 juni.
We hebben de trip naar Cody net niet helemaal gehaald we hebben een camping gepakt in Worland, de volgende dag de voortzetting naar Cody en daar en genieten van het western stadje wat in het teken staat van Buffalo Bill.
Je kunt geen winkel inlopen of er staat wel iets van hem tentoongesteld.de temperaturen zijn  hier ook een stuk beter en we rijden via de oostingang het park binnen. We hebben de afgelopen 3 dagen zo’n beetje alle routes die interessant zijn gereden en hebben behalve beren (ja een paar opgestopte en een velletje van ) veel wild gezien. Het natuurschoon is werkelijk overdonderend The Old FAithful is de eerste stop

die we maken en we hebben mazzel want er is kort daarop een eruptie een mooi gezicht, er zijn talloze geisers in het park maar dit is de publiekstrekker. We besluiten dat we maar een paar dagen in het park op een camping gaan staan want er steeds weer uitrijden kost niet alleen veel tijd maar ook veel brandstof omdat de 1e campings vrij ver buiten het park liggen. Vanaf nu is het alleen maar zonnig en bezoeken we een aantal schitterende erg hoge watervallen

je snapt niet dat het water steeds maar blijft stromen. We hebben een aantal malen een groot kampvuur gehad bij de campings en lekker gebarbequed. Morgen gaan we het park weer uit en is het plan om naar het Glacier Nationalpark te gaan in Montana. 


Maandag 3 juni.
Vanochtend en eigenlijk gisteravond al begon het te regenen en dan blijkt dat het lastig is een goede betrouwbare voorspelling te krijgen van het weer in een park zo groot dat er 4 jaargetijden qua weer kunnen voorkomen op een dag. We rijden weg in de regen op weg naar het Glacier National park en we blijven eigenlijk doorrijden omdat het weer niet erg opknapt gedurende de dag, Tegen ½ 6 komen we aan bij de oostingang van het park en we helpen nog even iemand met een RAV 4 die niet wil starten aan een beetje power uit onze batterij, als beloning wijst hij ons de weg naar de camping in het park!! Er behoeft nog geen entree betaald te worden want het seizoen begint pas, we horen dat de Route de going  to the sunroad nog  dicht is en pas ½ juni open zal gaan dat men de sneeuw niet eerder kan wegploegen, er valt daar namelijk zo,n 95 feet jaja 30 meter???? Onvoorstelbaar. Op de camping waar we nu staan is het niet erg druk als er van de 80 plaatsen 10 bezet zijn wordt het al wat, maar de views zijn adembenemend en ondanks het feit dat we nog op een sneeuwduin van ca. 4 meter hoog

hebben gestaan is de kou er niet, alles is aan het smelten en watervalletjes leiden het water naar 1 van de vele smeltmeren die kraakhelder en uiteraard ijskoud zijn. Je kunt hier niet door het park maar alleen er langs rijden omdat het om de rocky’s heen ligt.
Morgen de boel een beetje verder verkennen, we zitten in een gebied wat voorheen beheerd werd door de Blackfoot indianen en verder zien wat we nog meer gaan doen

Dinsdag 4 juni

Vandaag de route naar het Glacier NP, het is erg slecht weer en we hebben steeds regen dat houdt in dat we niet kiezen voor een stop onderweg maar doorrijden naar het park. We komen laat in de middag aan en slaan de camper op de camping op bij het Two Medicine lake .

Het is hier fris en er liggen nog forse sneeuwduinen waar we nog even overheen lopen de vorst zit nog duidelijk in de grond. De omgeving is schitterend dat mag ook want dit zijn de Rockymountains allen nog begeven door een hoop sneeuw maar dat voel je niet aan de temperaturen beneden.  We gaan dus langs de oostkant van park naar boven en nemen een aantal afslagen het park in je kunt er namelijk niet doorrijden omdat de Rockies de weg vesperren. Het is een magnifiek gezichtzo tussen die enorme bergen met alle sneeuw de beren etc.

We hebben een aantal malen een trial gelopen maar met een iets minder gevoel omdat we steeds mensen tegen komen die zijn behangen met berenspray en wij die niet hebben. Berenspray is traangas in een minipoederblusserformaat wat je kunt gebruiken bij een beeraanval. Hmm, maar beter een beetje uit de buurt blijven. Zo hebben we nog een aantal ingangen genomen en zij we naar het Waterton NP gegaan het gebied van de Native Indians, hier hebben we in een boscamping overnacht en zijn we inmiddels ook weer in Canada. Morgen gaan we richting Banff een National Park in de Rockies aldaar.

Woensdag, donderdag en vrijdag 5-6-en 7 juni.
We hebben de reis naar Banff succesvol gedaan en waren redelijk op tijd bij de east entrance van het park, we rijden de hyway 1 op die dwars door de parken Banff en Jasper loopt en overgaat in de IcefieldsParkway.
We vinden de hyway echter een beetje saai en pakken de 1e loop (bypass) die we kunnen nemen en raad eens we komen nog maar net de hoek om bij de Bow Valley loop en er staan al boswachters op de weg om ons te waarschuwen voor een paar grizzlyberen, we moeten er stapvoets langs rijden en mogen niet stoppen. Zogezegd zo gedaan en nee hé zijn ze net weer de bossen in gegaan KKKK. We rijden een stukje door en besluiten te draaien en het nogmaals te proberen, en ook nu geen succes, als we even verderop stil gaan staan om te zien of ze naar de rivier gaan lopen is er ineens weer consternatie. Nogmaals terug en dan wordt ons geduld beloond, 4 grizzlys waarvan 1 de moeder en de andere 3 jongen die al behoorlijk uit de kluiten gewassen zijn.
Je houdt het niet voor mogelijk maar iedereen wil erheen alsof het schapen zijn!!!!! Wij blijven veilig in de auto en hebben tijd om foto’s te maken en een filmpje te schieten, schitterend.
Het is inmiddels avond en we staan op de camping Castel Mountain, het is genoeg geweest de km,s  en de indrukken we zijn moe.

De volgende dag rijden we omhoog (noord) op de zelfde loop en bezoeken we de smeltwatermeren Lake Louise en Morain Lake het zijn prachtige blauw meren tussen de bergen en ze raken al aardig op niveau. Het drukst was het bij Lake Louise alwaar we nog een stelletje Big Brothers een duik zagen nemen in het water van een graad of 4 nauw best wel dapper al zaten ze er niet erg lang in. We konden eveneens kennis nemen van een ongeval met een jonge Grizzly die gevild en al was tentoongesteld ter info en vermaak van de mensen die er iets van wilden weten, deze was aangereden door een trein die dwars door de Rockies dendert elke dag en op de een of andere manier zitten er veel beren op en om de rails.

We rijden verder op de Icefields parkway tussen de bergen met de besneeuwde toppen en de vele meren en gletsjers etc etc. Een magnifiek gezicht was ook de Columbia icefield gletsjer

met een laag ijs die zo dik is als de eiffeltoren hoog is. Je kunt er ook op met ijsmobielen een soort trucks met 3 assen, wij besluiten de gletsjer te voet te gaan beklimmen en we kunnen er helaas niet helemaal op omdat er een rivier onder doorstroomt die steeds van koers verandert dus te gevaarlijk er zijn alleens ongelukken gebeurt.

We rijden door naar Jasper het noordelijkste punt van deze missie en overnachten op de Whistler campground een megacamping waar vele ELKS , grote hertachtigen,  rondlopen en sommigen met jongen, ze zoeken bewust de campings op omdat wolven en beren daar minder snel komen en ze er dus veiliger zijn.


Vrijdag gaan we de omgeving en het stadje Jasper verder verkennen, helaas regent het weer in de ochtend en zijn we stadje snel door. We gaan verder naar Maligne Lake en dit meer was nog maar weinig gevuld, we zitten noordelijker en dus is het weer iets frisser, op de terugweg vanaf het meer zien we weer een beer en dit keer een zwarte beer met een jong die nog vrij klein was.

We zijn zo’n beetje de eersten ter plaatse en we staan er eigenlijk bovenop mooie foto’s en gefilmd natuurlijk totdat er een aantal autos bijkomen staan en weer stappen alle mensen uit en gaan langs de weg staan terwijl de beer met haar jong op een kleine 10 meter afstand zijn en neem van mij aan dat ze snel zijn dat hebben we al wel gezien. Al met al duurt het een 10 minuten en dan trekt de berin zich terug het bos in. We rijden door naar de loop van de Hyway 93 de 93A alwaar ook veel beren te zien zijn zegt men en bovendien willen we 2 watervallen gaan bezoeken doe de moeite waard zijn. De eerste die we bezoeken is de Anthabasca waterval manoman wat een geweld en de 2e is zijn de Sunwapta Falls ook de moeite waard totdat er 4 bussen vol mensen aankomen en het een gekakel van jewelste wordt, we gaan verder op de terugweg naar Banff. We zijn er tegen een uur of 6 zat van en slaan kamp op bij de natuurcamping net de na de Grote gletsjer op Wilcox Creek.
Morgen verder naar Banff.

Zaterdag 8 juni.
We zakken verder af weer richting Banff, onderweg nemen we een liftend stelletje mee en die geven ons de tip om Peyto lake te bezoeken hetgeen we dan ook doen. Het is een korte Trail maar wel een steile en er ligt nog een hoop sneeuw in de opgang naar het meer, als we dan boven zijn is het meer een schitterende aanblik. Het heeft de vorm van een wolvenkop en is smaragd groen, blauw gekleurd. SUPEROnderweg nemen we de afslag naar het JoHo Nationalpark en bekijken daar de spiraaltunnels die door de rotsen geboord zijn sommigen al begin deze eeuw en we missen eigenlijk net de trein die erdoor gaat het is er eentje van wel 500 meter lang die wordt voortgestuwd door meerdere locs.
Ook de moeite waard was het Emerald lake alwaar we een trail wilden gaan lopen maar die werd halverwege verpest door een fikse regenbui dus maar afgebroken en nog even genoten van het mooie plaatje.Overnachten doen we nogmaals op Castel Mountain, we willen nogmaals de Bow Valley bypass rijden morgen.

Zondag vertrekken we richting het Kootenay National park en rijden nogmaals de wildlife route het weer is slecht en we zien desondanks al vrij snel een grote Kariboe en daarna wederom een zwarte beerVlak bij de camper we staan er bovenop. We houden ons hart vast als we een vrouw een kind op de arm zien nemen om naar de beer te gaan kijken die 4 meter verderop loopt manman hoe leip kun je zijn, blijkbaar is men in de auto het er niet mee eens en stapt ze toch weer in.
We zijn tegen de middag in Banff en nemen de tijd om het plaatsje even te bekijken, het is er vrij druk en we hebben moeite een parkeerplaats te vinden, moet je nagaan in de zomer!! Verder kalm aan vandaag en de komende dagen die ons nog resten, we zakken steeds verder af in de Rockies met als eindpunt Calgary.
Overnachten doen we vandaag op een camping bij Banff en mogelijk ook morgen nog, afhankelijk van wat en waar we terecht komen.

Maandag.
Toch maar weer vertrokken uit Banff en een aantal meren bezocht in de omgeving, Johnson, Two Jack en Lake Minnewanka.We verkennen nog wat skigebieden omdat ze nu rustig zijn en we komen nog wat wild tegen.

We zakken verder af richting de eindbestemming en komen terecht in Canmore een rustig plaatsje met een gezellig centrum, we overnachten hier ook maar op een primitieve camping.
De volgende dag wederom verder afzakken en we gaan naar Kananasis een gebied waar vele provinciale parken gevestigd zijn en die we eigenlijk vanaf de zuidkant hadden willen bezoeken zij het niet dat de pas die we daarvoor hadden moeten rijden nog dicht is en pas de 15e open gaat. Omdat dit een doorgaande weg is  is het vrij rustig in de parken en hebben we alle tijd om alles even kalm aan te verkennen.

Wederom zien we wat bokken en herten en ook een moeke met n jong, erg skaddig.


We hebben de camper even een wasbeurtje gegeven op een dumpplaats het was toch erg rustig en we moeten hem rein weer terugbrengen.
Het aftellen is gestart en we moeten al weer bijna de koffers gaan pakken, morgen gaan we naar Calgary en hebben we daar nog wat zaakjes op het programma staan, vrijdag is DDay inleveren en terugvliegen.
De allerlaatste update volgt misschien nog en aans thuus

Allen bedankt voor de leuke reactie's en de hartverwarmende woorden en wensen

Tsjuus


20 opmerkingen:

 1. aLVAST EEN HELE FIJNE VAKANTIE SAMEN!!!

  gR aNIET XX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zugt dr goud oet. Kalm aan doar he. Gr oet Thoiland.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. moi luitjes.
  een fijne vakantie toegewenst,en kiek oet veur grizzly beren.
  gr gert en janny

  BeantwoordenVerwijderen
 5. neem moar n windbuks mit kin joe downloaden en met een 3 d printer gevechtklaar maken gr gert en janny

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hoi klaas en wenda heb jullie eindelijk gevonden ,alles naar wens ,een beetje van dat warme weer deze kant heen sturen .wie hebben de winter jas aan geniet er van ik volg jullie wel liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje, goed oppassen hoor! Groet, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha, hou veul dollar hest kreegn veur Aaltje?? Hest al ain foto van de camper? of is het dai eerste foto.

  Gr oet Bangkok.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou Wenda, je bent wel klaar met zo`n zwager! hij begint de mosterd te ruiken! Slapen jullie wel goed? Gr. Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb het al wel gezien, mooie beelden van de reis. American Pawn, ge-wel-dig! Succes met reizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Super dat jullie het zo leuk hebben!!Geniet ervan dikke kus Aniet

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nou, jullie filmpje is goed gelukt en duidelijk! Vond het fijn om jullie zo even te zien en te horen! Groet, Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geweldige tour en camper is super,volgens mij wel 4 sterren!
  Wij beleven het met jullie mee,Klaas je presentatie is weer als vanouds,Wenda ik heb nog geen potten en pannen gezien,er is toch wel ergens een keuken?
  Greetz out of Siddeburen,Jack and Agnesa.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. geweldig ,ziet er goed uit mooi filmpje .
  nu is het ook even mooi weer bij ons , haast vergelijkbaar met dat bij jullie , ga zo door .
  gr Henk en Jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziet er mooi uit , heel veel plezier. Gr Harry

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ha moi eem , jullie hebben ook echt wel allerlei weergetijden meegemaakt hopelijk niet de hurricanes , mooie omgeving - ga zo door .
  gr ut zonnig Nederland ( 23graden ) henk en jannet

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het is indrukwekkend! groetjes Thea

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een belevenis en weer een mooie fotos en verhalen super hoor!!!xx

  BeantwoordenVerwijderen